به گزارش شهرآرانیوز، بهگفته محمداسماعیل توکلی، رئیس سازمان اورژانس استان تهران، زمان رسیدن موتورلانسها در این شهر به ۹دقیقه رسیده است. باوجوداین زمان رسیدن موتورلانسهای مشهد از کلانشهر تهران پیشی گرفته است و بهگفته رئیس اورژانس پیشبیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علومپزشکی مشهد، «اکنون موتورلانسها در مشهد در کمتر از هشت دقیقه به بالین بیمار میرسند.»
علی یزدانی در گفتگو با شهرآرا، با بیان اینکه زمان رسیدن موتورلانسها در مشهد بستگی به محل موردنظر نیز دارد، افزود:، اما طبق آمار، اکنون زمان رسیدن موتورلانسها در این کلانشهر کمتر از هشت دقیقه است.
وی با بیان اینکه اکنون سیزده موتورلانس فعال در شهر داریم، اظهار کرد: اخیرا نیز ۲۱دستگاه دیگر به موتورلانسها اضافه شد که در مجموع تعداد آنها به ۳۴دستگاه رسید. قیمت هر موتورلانس حدود ۴۰۰میلیون تومان است که تجهیز آنها نیز توسط دانشگاه علومپزشکی مشهد و سازمان اورژانس کشور در حال انجام است؛ این موتورها پس از جذب نیروی تخصصی در آینده نزدیک در شهر مشهد فعال خواهند شد.
رئیس اورژانس پیشبیمارستانی دانشگاه علومپزشکی مشهد درباره اینکه آیا این میزان موتورلانس برای مشهد کافی است، گفت: سازمان اورژانس کشور برنامه دارد که در کلانشهری مانند مشهد، باتوجهبه حجم مأموریتها، تعداد دیگری از این دستگاهها را اضافه کند، اما هنوز تعداد دقیق آنها مشخص نیست. البته کمک خیران سلامت نیز در این حوزه میتواند مؤثر باشد.
یزدانی موتورلانس را در مناطقی که تعداد مأموریت بیشتری دارد، بار ترافیکی سنگینی دارد، یا دسترسی به معابر سخت است، قابل استفاده دانست و اضافه کرد: موتورلانسها درواقع یک واحد پیشرو آمبولانسها هستند و زمانی که آمبولانس یک محدوده به مأموریت اعزام شده باشد و برای کاهش زمان رسیدن به بالین بیمار، اقدامات اولیه را تا رسیدن آمبولانس انجام میدهند؛ ضمن اینکه برخی از اوقات شاید همان اقدامات کافی باشد و نیازی به حضور آمبولانس در محل نباشد.
وی از لزوم فرهنگسازی در زمینه فعالیت موتورلانسها گفت و ادامه داد: هنوز برخی از شهروندان انتظار دارند که حتما آمبولانس در محل حضور پیدا کند؛ شاید گمان میکنند که موتورلانس نسبت به آمبولانس تجهیزات کمتری دارد؛ درصورتیکه موتورلانسها نیز تجهیزاتی را که در آمبولانس وجود دارد، بهشکل کوچکتری در اختیاردارند.
یزدانی بیان کرد: در مناطق تحتپوشش دانشگاه علومپزشکی مشهد روزانه بین هشتصد تا نهصد مأموریت داریم؛ ضمن اینکه متأسفانه ۵ درصد از تماسها با اورژانس مزاحمی، حدود ۳۰درصد دیگر نامرتبط و تعدادی هم مشاورهای است. البته برخی اوقات پس از حضور آمبولانس در محل، همکاران متوجه میشوند که مورد غیراورژانسی است.